Nu esti atent la serviciu? Monitorul tau poate sa “vada” asta! | Promo Media Design

Blog

Nu esti atent la serviciu? Monitorul tau poate sa “vada” asta!

O echipa de la St Andrews University au dezvoltat o camera care “ii spioneaza” pe cei care lucreaza la calculator, masurandu-le atentia pe care o acorda muncii.
Un nou tip de monitor a fost dezvoltat de cercetatorii de la Universitatea St Adrews, camera frontala a acestuia fiind capabila sa masoare atentia celui care lucreaza la computer. Desi, pare o apropiere prea periculoasa de felul in care erau urmariti oamenii din “1984″, romanul lui George Orwell, cei care au creat camera spun ca doresc ca cei care lucreaza la computer sa fie mai atenti la ceea ce fac.

Tehnologia dezvoltata este una folosita si de televiziuni pentru a masura colturile televizorului pe care cad ochii telespectatorilor. Pentru a nu fi acuzati de “spionaj”, creatorii monitorului sustine ca inventia ii va ajuta pe cei care se folosesc foarte mult de imagini, asa cum sunt controlorii de trafic.

Numit “Diff Displays”, sistemul detecteaza locurile de pe ecran pe care nu cad ochii celui care lucreaza, scotandu-le in evidenta pe cele importante. Tehnologia poate fi testata de utilizatorii sistemului de operare Windows, descarcarea softului fiind posibila de pe site-ul companiei Microsoft.

Top

Leave a Reply

Required fields are marked *.

*


Top

Ne puteti contacta 0768.768.768

Ramaneti la curent cu noutatile noastre